False

VII. mistrovství ČR ve vyprošťování

Sport/Výsledky soutěží/Celostátní

04.09.2023 | Liberec/ Liberecký kraj
 VII. mistrovství ČR ve vyprošťování


Týmy dobrovolných hasičů z celého Česka v sobotu 2. září v Liberci poměřily své síly na VII. mistrovství ČR JSDHO ve vyprošťování u dopravních nehod. Nejúspěšnějšími se stali dobrovolní hasiči z Rudné, Středočeského kraje. 

Na parkovišti u liberecké Home Credit Areny to poslední prázdninovou sobotu žilo hasičským mistrovstvím ve vyprošťování. V osm hodin ráno proběhl slavnostní nástup soutěžních družstev a zahájení.

„Jako hejtman jsem hrdý na to, že když se něco děje, tak profesionální a dobrovolní hasiči jsou ti první, kteří pomáhají tam, kde je to potřeba. Přeju, ať na dnešní soutěži vyhrají ti nejlepší a ostatní ať mají velkou motivaci vyhrát příští rok,“ uvedl při zahájení hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Kromě něj byli při slavnostním přítomni i další hosté, jako například poslanci Parlamentu ČR za Liberecký kraj David Pražák, Jarmila Levko, Jan Berki, hejtman Libereckého kraje Martin Půta, první náměstek starostky Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Josef Bidmon či náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR plk. František Vavera. Úvodního slova a uvítání soutěžících se ujali mj. ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje plk. Jan Hadrbolec a starostka Krajského sdružení hasičů Libereckého kraje Jiřina Brychcí.

Cenné trofeje si odvezly jen tři nejlepší týmy

výsledková listinaMistrovství se uskutečnilo za podpory Libereckého kraje a do Sport Parku Liberec přilákalo velké množství návštěvníků. Nejvíce bodů si od rozhodčích svým výkonem vysloužili hasiči z Rudné ze Středočeského kraje. Ti se stali mistry ČR JSDHO ve vyprošťování u dopravních nehod pro rok 2023 a byli ocenění originálními trofejemi z českého křišťálu Preciosa. Křišťálové ceny si z Liberce odvezly i týmy, které se umístily na druhém a třetím místě, tedy: dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí, Královéhradeckého kraje a hasiči z Litomyšl, Pardubického kraje. Kompletní výsledkovou listinu najdete ke stažení níže.

Záznam z celého průběhu mistrovství můžete zpětně sledovat na YouTube kanálu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v tomto odkaze.

Všem hasičům patří poděkování za skvělé soutěžní výkony, vítězům gratulujeme a těšíme se na další ročník mistrovství, který by měl proběhnout v roce 2025 v Jihočeském kraji.

Autor: por. Jaroslava Benešová
Foto: npor. Jan Přerovský
Video: nprap. Jakub Kozák


Zdroj:: HZS Libereckého kraje

 

1