False

31. ročník Dvojboje sv. Floriána se vydařil

Sport/Výsledky soutěží/Regionální

29.09.2023 | Liberec/ Liberecký kraj
31. ročník Dvojboje sv. Floriána se vydařil
 

V sobotu 23. září 2023 proběhla na hasičském hřišti v Liberci – Karlinkách soutěž Dvojboj sv. Floriána. Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje uspořádal letos již 31. ročník a opět ve spolupráci s SDH Liberec – Karlinky. 

Soutěže se zúčastnila desítka družstev v kategorii mladší žáci a šestice družstev v kategorii starších žáků. Vzhledem k volné kapacitě na startovní listině se mimo soutěž zapojilo navíc i jedno družstvo tzv. přípravky, kterému smí pomáhat jejich vedoucí. Jednomu z nejmladších chlapců byly teprve tři roky. Sponzorsky se na soutěži podílela tradičně Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR a Sportovní klub HZS LK, z.s. Děti si odnesly spoustu krásných cen i díky společnostem Dinopark Liberec, Centrum Babylon Liberec, Globus Liberec a Makro Cash&Carry Liberec.

Kategorii mladších vyhrálo družstvo SDH Liberec – Pilínkov B, kategorii starších pak tým SDH Osečná. Všechny kolektivy musely absolvovat klasický požární útok a dále ještě “tajnou disciplínu“, jejíž pravidla se děti tradičně dozvídají až ráno po příjezdu na sportoviště. Na akci se dále podíleli rozhodčí z Okresního a Krajského sdružení hasičů Liberec a po technické stránce i spřátelený SDH Liberec – Krásná Studánka, Liberec – Horní Hanychov a Liberec – Růžodol I.

Moc děkujeme všem za pomoc ve všech různých podobách a těšíme se na následující ročník.


Autor: kpt. Ing. Kateřina Štajncová


Zdroj:: HZS Libereckého kraje

 

Související dokumenty


 
1