/Více informací : www.Hasiči.cz/Zábava/ Dobrý nápad/Pohlednice z…/článek : V Hustopečích vítají každoročně jaro originálním způsobem /
Připravila : Petry Lačňákové 
Piškotový korpus:
4ks vejce
120g cukru krystal
2 lžíce vařící vody
1ks vanilkového cukru
Mandlová krusta:
200g mandlí
100g cukru krystal
Krém:
1ks mascarpone
2ks ricotta
1ks pomazánkového másla
1ks vanilkového cukru
lžíce vanilkového extraktu
třtinový cukr dle libosti
Karamelová poleva:
80g cukru krystal
30g másla
100g smetany ke šlehání
Postup:
Piškotový korpus:
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků a poloviny dávky cukru vyšleháme sníh do kterého postupně přidáváme všechny zbylé ingredience. Tímto máme vytvořenou směs na korpus. Formu si vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní připravenou směs. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Korpus je hotový ve chvíli, kdy nám po zapíchnutí do piškotu zůstává špejle čistá.
Krém:
Všechny ingredience smícháme v misce společně dokud se nám nespojí v krém (můžeme vyšlehat i šlehačem). Hotový krém rovnoměrně rozetřeme na korpus, který máme stále ve formě.
Karamelová poleva:
V hrnci rozpustíme máslo s cukrem a mícháme hned od začátku. V hrníčku nebo malém kastrolku si zahřejeme smetanu, tak aby byla teplá. Cukr s máslem mícháme dál, v první fázi bude směs vypadat jako drobenka, ve fázi druhé se z drobenky stane karamel a nakonec se nám vše krásně spojí. V této fázi sundáme hrnec z ohně a nalijeme do něj teplou smetanu. Pozor hodně to zasyčí a zabublá. Mícháme dohladka. Směs by měla mít polevovou konzistenci. Polevu nalijeme na krém, který jíž máme rovnoměrně rozetřený na korpuse.
Mandlová krusta:
Rozehřejeme si troubu na 200°C. Mandle si nasekáme na drobné kusy a vysypeme na pekáč, vyložený pečícím papírem. Pekáč s ořechy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 10-15 minut. Občas otevřeme a ořechy promícháme. Do staršího hrnce si nasypeme cukr a na středním plameni necháme samovolně rozpustit v karamel, do kterého následně vhodíme a obalíme opražené mandle. Obalené mandle v karamelu vložíme na pečící papír, uhladíme do rovna a čekáme až nám krusta ztuhne. Jakmile máme krustu hotovou nalámeme jí na malé kousky a pokládáme na karamelovou polevu. Vše máme stále ve formě a hotový dezert dáme ztuhnout do lednice.
Zdroj: https://www.slavnosti-mandloni.cz/l/jednoduchy-clanek/