Hasičské recepty z Čech, Moravy a Slezska
Dobrý den , vítáme Vás v sekci "Hasičské recepty". V této sekci naleznete jak kulinářské recepty mistra české kuchyně Jaroslava Sapíka tak i recepty, které obdržíme od vás, návštěvníků stránek Hasičské recepty. Rádi uveřejníme regionální recepty pokrmů, které máte rádi a které se proto objevují na stolech při vašich hasičských společenských akcích. Vaše kulinařské pokrmy zasílejte i s fotografií na adresu: redakce@hasici.cz
Patronem sekce receptů je Jaroslav Sapík, šéfkuchař, je legenda české gastronomie, kterého znáte i z mnoha televizních pořadů.Pan Sapík je i řadu let členem Sboru dobrovolných hasičů obce Klokočná, kde má i svoji restauraci www.klokocna.cz
Motto Jaroslava Sapíka zní: Žádná kuchyně není špatná, jsou jen dobří a špatní kuchaři.
KARAMELOVÝ MANDLOŇ
Hasičské recepty/Čtenářský recept
Nejlepší dezert Slavností mandloní a vína v roce 2017
/Více informací : www.Hasiči.cz/Zábava/ Dobrý nápad/Pohlednice z…/článek : V Hustopečích vítají každoročně jaro originálním způsobem /
KARAMELOVÝ MANDLOŇ
Připravila : Petry Lačňákové
21.11.2024
Kapr po židovsku se švestkovou omáčkou a krupicovými noky
Hasičské recepty/Sapíkův receptař
Originální úprava kapra pro Štědrovečerní stůl
Suroviny Kapr po židovsku se švestkovou omáčkou:
4 porce filety z kapra
2 stroužky česneku
50g másla
hrst sušených švestek
100g mandlí
rum
sůl, čerstvě mletý pepř
2 hřebíčky
1/2 lžičky mleté skořice
2 lžíce cukru
špetka soli
300ml bílého suchého vína
1 lžíce sádla
4 lžíce povidel
několik oloupaných mandlí
21.11.2024