False

Středočeští dobrovolní hasiči budou soutěžit ve vyprošťování

Sport/Kalendář soutěží/Regionální

30.09.2024 | Rožmitál pod Třemšínem/ Středočeský kraj
Středočeští dobrovolní hasiči budou soutěžit ve vyprošťování
 

V sobotu 5. října se v Rožmitálu pod Třemšínem na Příbramsku uskuteční druhý ročník Krajské soutěže jednotek SDH obcí ve vyprošťování u dopravních nehod. 

Soutěž se bude konat od 8 hodin v prostoru rožmitálského autobusového nádraží poblíž Podzámeckého rybníka, to znamená na stejném místě jako před dvěma roky. Pořadateli jsou SH ČMS - Krajské sdružení hasičů Středočeského kraje, Město Rožmitál pod Třemšínem a Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje.

O titul krajského šampiona bude tentokrát usilovat třináct čtyřčlenných družstev, která z jednotek předurčených pro zásahy u dopravních nehod nominovaly jednotlivé okresy. Pouze okres Praha-západ bude zastoupen dvěma týmy. Kromě Mníšku pod Brdy se představí také vítěz prvního ročníku Rudná. Hasiči z obce u plzeňské dálnice D5 poblíž Prahy jsou zároveň úřadujícími mistry České republiky, neboť loni v září zvítězili na celostátní soutěži v Liberci.

Diváci se mohou těšit na velmi zajímavou podívanou, protože pro každé soutěžní kvarteto bude připraven zcela unikátní scénář dopravní nehody. Co konkrétně na soutěžící čeká, to uvidí až po odstartování pokusu a vyběhnutí z izolace. Úkolem družstva, které má svého velitele i zdravotníka, bude vyprostit zraněnou osobu z vozidla v časovém limitu dvaceti minut, jinak hrozí diskvalifikace. Kromě času budou rozhodčí sledovat nejen zvolenou taktiku a techniku vlastního zásahu, ale také předlékařskou péči o fiktivně zraněného. Všechno se boduje a kdo získá bodů nejvíc, ten zvítězí.

Slavnostní zakončení s předáním pohárů, diplomů a cen je plánováno přibližně kolem čtvrté hodiny odpoledne.

Příloha: Plakát soutěže

 

Foto: HZS Středočeského kraje

Zdroj: Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

 
1